Строежът на АМ „Хемус“ към Плевен няма да тръгне тази година

14:13, 20 юли 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на продължението на магистрала "Хемус", от сегашния й край при Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч, няма да започне през тази година, каквито бяха намеренията до преди няколко месеца. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова на депутатски въпрос в парламента, пише „Дневник“.

В най-добрия случай до края на 2015-та ще има избран изпълнител на тази част от магистралата, която е с дължина 60 километра. Забавянето е заради обжалвания на тръжната процедура. По този етап от магистралата работа ще започне, като се намери финансиране.

За реализацията на трите нови участъка от "Хемус" са нужни 1.840 млрд. лева, като те имат обща дължина 252 км. В момента върви процес на проектиране на следващите два лота - от разклона за Плевен и Ловеч до Велико Търново (80 км) и от Търново до Белокопитово (110 км). Лиляна Павлова каза, че в резултат на получените предложения, втората отсечка, ще минава по-близо до Велико Търново.

В частта на "Хемус" в Източна България в следващите седмици се очаква пускането на частта от Шумен до Белокопитово (5 км), която включва и пътен възел с разгърната площ от около 10 км.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама