Разярени роми се нахвърлиха върху полицаи в Горно Езерово

14:29, 20 юли 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Враждебно настроени роми нападнаха полицейски служители от Четвърто Районно управление в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът станал около 20:30 часа на 18 юли.

Служителите на реда са били изпратени в къща на ул. „Перла“ 40 в бургаския квартал Горно Езерово по сигнал за скандал. Пристигайки на място ченгетата установили струпване на множество хора, като един от тях изскочил от тълпата и докато полицаите изяснявали причините за скандала, ударил с юмрук предното панорамно стъкло на служебния автомобил «Ситроен», с бургаска регистрация. От удара стъклото се пукнало в долната средна част, като се получили пукнатини във вид на разклонение по цялата повърхност.

Полицаите веднага предприели мерки по задържане на мъжа, като тълпата всячески им пречила да изпълнят функциите си. Ромите дърпали, блъскали и захвърляли с различни предмети служителите на реда. Така в суматохата разбойникът успял да избяга.

Малко по-късно е заловен. При проверка на документи станало ясно, че това е 36-годишният Васил Асенов. Асенов  е задържан със заповед за задържане за срок от 24 часа.

Задържани за едно денонощие са и лицата, пречили противозаконно на полицаите да изпълняват функциите си. 18- годишният Сашо Шишков и 40-годишният Румен Русев, и двамата от Бургас.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама