Общината дължи 3.7 млн. лв. за сметището в Дивдядово

14:55, 20 юли 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сключването на извънсъдебно споразумение между община Шумен и фирма “Експрес гаранцион” ще се обсъжда на сесията идната седмица, стана ясно на днешния Консултативен съвет. Общината има задължение към фирмата от 2006 г., когато кмет е бил Веселин Златев.

“Дължим пари за извършени строително-монтажни дейности на сметището в Дивдядово, става въпрос за 3 млн. и 700 хил. лв. и на 17 септември изтича срокът на предното споразумение за разсрочено плащане”, каза председателят на Общинския съвет проф. Георги Колев.

По думите му ситуацията е била такава, че фирмата, както и общината са се надявали тези разходи да се покрият от Министерствата на екологията или на благоустройството - от фондове, които финансират такива проекти, но за съжаление в продължение на 7-8 години държавата не превела тези суми и задължението останало към общината.

Според проф. Колев, вина за това нямат нито бившият кмет Веселин Златев, нито пък сегашният Красимир Костов, който настоявал държавата да поеме задължението.

В интерес на Община Шумен сега е да се сключи извънсъдебно споразумение и задължението да се разсрочи за поне 4 години. Ако се стигне до съдебен спор сумата, която сега е само главницата ще нарасне прекомерно -  с лихвите, адвокатските хонорари и съдебните такси, коментира проф. Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама