СДС без кандидат за кмет в Бургас – поне засега

15:33, 20 юли 15 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На този етап ръководството на СДС все още не се е спряло на конкретна фигура, която ще има силите да се изправи с настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Николов.

„Все още преговаряме не само по отношение на Бургас, но и по отношение на други градове. Нямаме окончателна яснота, затова как ще изглежда кандидатурите, листите и т.н. Тогава, когато имаме, ще уведомим пресата“, заяви по-рано днес министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски.

Лукарски подчерта, че това, което са постигнали като решение в партията е да не се вадят решения, докато не се изглади визията за явяването на изборите на Реформаторския блок.

Интересното е, че докато председателят на СДС призна, че се обсъждат варианти в коалицията за евентуален кмет на Бургас, само преди няколко седмици от "Движение България на гражданите" (ДБГ) съобщиха, че застават зад кандидатурата на Живко Табаков. Дали това означава, че ръководството на СДС също ще подкрепи Табаков или ще се мъчи да пробие крепостта на ГЕРБ в морския град чрез собствено острие, към този момент е само въпрос на догадки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама