Първата българка играла в НБА представя книга в Бургас

15:47, 20 юли 15 / Култура 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На своя рожден ден една от най-успешните български баскетболистки, първата българка играла в НБА - Гергана Брънзова, ще представи книгата си "Отвисоко на живота", съобщават от Общината. Това ще се случи на 25 юли от 19:00 часа в Експозиционен център "Флора Бургас" в рамките на изложението "С книга на плажа".

"От високо на живота" е една емоционална изповед на спортистката за трънливия път към мечтите, за семейните радости и неволи, за това как човек не трябва да се предава, а да се бори докрай.

Гергана Брънзова е родена на 25 юли 1976 г. в Бургас в семейството на баскетболната легенда Бойчо Брънзов. Започва спортната си дейност в "Нефтохимик" Бургас и преминава през много наши и чужди отбори. Шеметната й кариера се отличава с това, че е първата българка, играла в женската НБА. За 2008 година е избрана за "Баскетболистка №1 на България". Майка е на три деца. Новото й амплоа е свързано с мисията и дейността на фондация "Моята сила" и фондация "Бойчо Брънзов - Стани по-добър".

"С книга на плажа" е най-новата лятна инициатива на Община Бургас, която предоставя възможност на водещи издателства и издателски къщи да представят най-новите популярни автори и заглавия от различни литературни жанрове и да популяризира книгата като развлекателен и верен "партньор" в летния ден. Изложението са 22-29 юли в Експозиционен център "Флора Бургас" от 10:00-22:00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама