Министър Божидар Лукарски: „Летище Стара Загора” е приоритетен проект

15:56, 20 юли 15 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Летище Стара Загора” е приоритетен проект за нашето министерство. Представяме го навсякъде по света. Очакваме инвеститорски интерес. Това е и един от обектите, с които кандидатстваме за финансиране по плана „Юнкер”, каза в Стара Загора министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той пристигна в Града на липите, за да посети предприятието за производство на ламаринени профили „Новотехпром” , което изпълнява проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г. То поризвежда ламаринени профили, термопанели и алуминиеви композитни плоскости.

„Гордея се, че има такива примери как европейски пари, могат да бъдат разходвани добре”, подчерта министърът. По думите му идеята е все повече да се увеличава ефективността на малките и средни предприятия.

Министър Лукарски съобщи още, че планира поредица от срещи с бизнеса в цялата страна и посещения на предприятия, които успешно осъществяват европейски проекти.  Това е нужно, за да се се получи обратна информация от бизнеса, кое и къде куца по веригата.  Ще се активизира и дейността на търговските аташета към министерството.

Собственикът на предприятието Стефан Шоселов се оплака от голямата бумащина при представянето на проектите. „От догодина всичко минава в електронен вариант и подаването, и отчитането на проектите”, обясни Стефан Попов, началник-отдел „Административно управление” в икономическото министерство . За бенефициентите ще отпаднат и изискванията за представяне на документи за актуално състояние и свидетелства за съдимост, които ще се изискват и получават служебно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама