Световна премиера на рок-симфонията "Queen's hits" предстои в Русе

15:56, 20 юли 15 / Култура 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световната премиера на рок-симфонията "Queen`s hits" от известният български композитор, диригент и джаз-пианист Любомир Денев, ще бъде утре, 21 юли, в Летния театър в Русе. Тя ще прозвучи по време на концерта „Класиката среща „Queen”. Произведението е създадено специално за проявата в дунавския град, която ще е с начален час 20.00.

В симфонията са вплетени и претворени хитовете „Bohemian Rhapsody”, „The Show Must Go on”, „Who Wants to Live Forever”, „We are the Champions”, „I want to break free”, „Crazy little thing called love”, „Somebody to Love”, „We Will Rock You”, „Love of My Life”, "Radio Ga-ga", стана ясно днес по време на нарочна пресконференция.

Те ще прозвучат в изпълнение на Русенската филхармония и рок банда със солист Теодор Койчинов, под диригентството на младия русенски талант и виенски възпитаник Димитър Косев.

Легендарната песен „Barcelona”, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат Кабайе, ще бъде представена от солистката на Русенската опера – сопраното Владислава Гарвалова и Теодор Койчинов. Оркестрацията на песните и аранжиментите са на Пламен Проданов и Свилен Димитров.

Идеята да се разработят най-популярните песни "Queen” е на директора на Държавната опера в Русе маестро Найден Тодоров. Песните пък са разпределени в тричастен симфоничен цикъл.

В Първата част са темите на "Somebody to love", "Radio Ga-ga", "We are the champions", "We will rock you“. Във втората влизат балади и по-бавни песни като "The Show must go on", "I want it all", "Save me", "Friends will be friends". Третата част третира "Бохемска рапсодия" и на финала, като апотеоз на любовта, прозвучава "Who wants to live forever", като в Кодата се явява реминисценция на началото – мотивът от "Somebody to love".

На 22 юли, сряда, „Класиката среща „Queen” ще гостува в Плевен. Концертът е от 20.00 часа в Парка на Историческия музей. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама