67% от планираните местни налози събрани в Плевен за 6 месеца

16:09, 20 юли 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постъпленията в общинския бюджет от всички видове данъци и такси, администрирани от отдел «Местни данъци и такси» към 30 юни възлизат общо на 12 328 300 лв., в това число приходи от глоби по наказателни постановления за нарушения на законодателството – 27 200 лв., и такси за извършени административни услуги – 60 500 лв. Това информират днес от пресцентъра на местната упрва.

Като цяло планът за постъпления от местни налози към първото полугодие е изпълнен на 67 %.

В сравнение със същия период на миналата година приходите от администрираните от отдела данъци и такси през 2015 год. са с 600 000 лв. повече.

Следва да бъде отбелязан фактът, че при изчисляване на изпълнението участва и данъкът при придобиване на имущество по дарение и възмезден начин. Този данък не се администрира пряко от отдела, за него не се формира облог, не подлежи на принудително събиране и зависи изцяло от изповяданите сделки с имущество. 

Към 30 юни органите по приходи от сектор „Ревизии, проверки и събиране” са съставили 1 583 акта за установяване размера на задължения, неплатени в срок, на стойност 2 060 000 лв.  с цел предприемане на принудителни действия спрямо собствениците, които не издължават в срок дължимите суми.

От издадените актове, по които няма постъпили плащания, 700 са предадени за принудително събиране на Националната агенция за приходите. С длъжниците по непредадените актове са подписани протоколи за издължаване на вноски в разумни срокове. При спазване на поетия ангажимент от тяхна страна принудителни действия не се предприемат, но за времето на погасяването на вноски продължава да  тече наказателна лихва по закон.

В общата сума на постъпленията  до момента 1 300 000 лв. са приходи в резултат на предприети принудителни действия от сектор „Ревизии”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама