Изнасят забавачката от сградата на 112 ОУ

16:14, 20 юли 15 25 2987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Забавачката от 112 ОУ „Стоян Заимов“ вече няма да е в сградата на училището. Това решение взе постоянната общинска комисия по образование към Столичната община, предаде репортер на София Topnovini.bg.

От години в сградата на учебното заведение се помещава и 1-ва английска езикова гимназия, което прави броят на учениците в нея рекордно голям.

„Там се обучават над 2000 деца годишно. Те са разделени на две смени. Английската гимназия са втора смяна, а възпитаниците на 112-то са първа. Проблем е обаче, че учениците от английската гимназия имат и много извънкласна дейност и имат нужда от допълнителни помещения през целия ден“, обясни пред комисията по образование кметът на район „Оборище“ Йорданка Фикирлийска.

Именно тези факти я накарали да потърси решение, с което да намери отделно помещение за децата, които са в предучилищна възраст.

„Преди седмица договорът на частна детска градина, която се помещаваше в общинско място в района, изтече. Хората спазиха сроковете и се изнесоха от помещението. Смятам, че мястото е идеално и е много нужно точно за тази цел. Да настаним най-малките там“, каза още Фикирлийска.

Помещение се намира на бул. „Васил Левски“ № 11 (откъм ул. „Екзарх Йосиф“). То е на партера на сградата между вх.2 и вх.3.

Общинските съветници приеха единодушно доклада, като изразиха мнение, че действително сградата на 112-то ОУ е много малка и дефицитът на места за учениците остава голям проблем. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама