Рекетьорите от ДФ "Земеделие"-Варна вече са подсъдими

16:29, 20 юли 15 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двете рекетьорки от поделението на Държавен фонд "Земеделие" във Варна и посредникът, който са използвали в схемите си за изнудване на фермери, вече са подсъдими, след като Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт спрямо престъпното трио във Варненския окръжен съд.

Междувременно помагачът на държавните чиновнички, 38-годишният Георги Герджиков, обжалва задържането си под стража и в четвъртък ще се яви пред Окръжния съд, за да поиска по-лека мярка за неотклонение, съобщиха от пресслужбата на магистратурата. Двете държавни чиновнички, които попаднаха под ударите на закона, 37-годишната Йорданка Георгиева и 38-годишната Надя Манчева, са съответно с мерки "задържане под стража" и "подписка".

Тримата са обвинени за това, че са отправяли заплахи за докладване на нарушения, свързани с изгаряне на стърнищата от полски култури от страна на земеделските стопани. Заплашвали ги с цялостни проверки на място на обработваните площи с цел да редуцират или да спрат плащанията им.

Според обвинителния акт престъпленията на тримата са извършени от началото на месец октомври 2014 г. до 18.11.2014г., като пострадалите са десет земеделски производители. Предметът на престъплението е 36 300 лв. Този размер на подкупите се равнява на 106 минимални работни заплати за страната за 2014 г. и съдът ги квалифицира като престъпление в големи размери.

В края на ноември миналата година Герджиков е първоначално задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд. Въззивната инстанция потвърждава ареста му в началото на декември 2014 година. Искането за промяна на мярката за неотклонение ще се гледа от първоинстанционния съд този четвъртък от 15 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама