Подновиха строителството на храм "Св.Цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград

16:36, 20 юли 15 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, днес бе дадено началото на строителството на втория етап на храм "Св.Цар Борис -Михаил Покръстител" в Разград. На събитието присъстваха инициаторът за изграждането на църквата Бойко Обретенов, представители на фирмата изпълнител, дарители и др.

Обретенов обясни, че първият етап от изграждането на храма е приключен преди година и половина, като вложените средства са били над 85 хил. лева.

Предвижда се през втория етап сградата да бъде изградена до кота 4,5 метра, като събраните до момента средства за строежа са над 45 000 лева. Сред по-големите фирми-дарители са  „БГ Агро – Разград” ООД, „Семпе 2” ООД, "Агротайм" ООД - Исперих , "Амилум България" ЕАД , „Мираж Автокомерс” ООД. От църковното настоятелство очакват и средства, които ще бъдат отпуснати от Дирекцията по вероизповеданията. Вторият етап включва изграждането на двете камбанарии, купола на храма и терасата за църковния хор. Трите камбани вече са готови, те са поръчани и изработени със средства, дарени от ветеринарните лекари Никола Досев и Димитър Обидински.

Обретенов отбеляза, че и през вторият етап от строителството на храма техническият ръководител на обекта Божидар Нешев отново ще работи безвъзмездно.

Изграждането на храма започна на 9 май 2013 година. На този ден с благословията на Негово светейшество Патриарх Неофит, бе направена първа копка на строителството на православния храм.

Набирането на средства за доизграждането на храм "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" в Разград продължава. Инициаторът за изграждането на църквата Бойко Обретенов и църковното настоятелство са създали и сайт на строящия се храм - hram2rz.com. В него те призовават разградчани да дадат своята лепта за довършване на благородната инициатива. Там са посочени и банковите сметки за дарения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама