За 3.6 млн. лв. ремонтират междублокови пространства в Стара Загора

16:53, 20 юли 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Основни ремонти на 16 междублокови пространства и ул. „Братя Жекови” започват в Стара Загора. Те са включени в изпълнението на втория етап от проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора" на стойност над 3,6 млн.лв. Ще бъдат ремонтирани 10 детски и 3 спортни площадки”, съобщи кметът Живко Тодоров.  По думите му те са в плачевно състояние и са избрани според най-голямата обществена значимост – най-много подписки на граждани, от най-много години. „Още в началото на мандата тези места бяха дефинирани като неугледни, защото с увеличаване на броя на автомобилите в града, зелените площи постепенно са превърнати в паркинги, респективно в кални площадки. Правим това, защото се убедихме, че това е, което хората искат – ремонт на инфраструктурата на местата, където живеят”, допълни кметът.

В инвестиционната програма на общината са предвидени средства и за още междублокови пространства, както и за кварталите.

Според Живко Тодоров,  в кварталите никога не се е правило повече, отколкото сега. Почти няма училище или детска градина, на които да не са извършвани ремонти дейности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама