Община Разград взема два заема от фонд ФЛАГ за общо 3.6 млн. лева

17:11, 20 юли 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград одобри на днешното си извънредно заседание сключването на два договора за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България –ФЛАГ” ЕАД, по силата на който да поеме дългосрочни общински дълга за реализация на проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на гр.Разград”.

Докладната за кредита от 605 000 лв. бе подкрепена от 25 съветници, а против гласуваха съветниците от Синята коалиция Теодор Ролев и Иво Димитров, а тази  за заема от 3 млн. лв. бе подкрепена единодушно от присъстващите 27 съветници. Кметът Денчо Бояджиев обясни, че такива заеми общината е теглила за реализацията на всички проекти, спечелени през първия програмен период.

Той посочи, че дългосрочният общински дълг, който ще поеме община Рзград в размер до 3 000 000 лв. е  за обезпечаване плащанията по оперативната програма, като срокът за погасяване на заема е до 14 месеца от подписване на договора. Кредитът ще се обезпечава чрез залог върху вземанията на Община Разград по Договора за безвъзмездна финансова помощ и залог върху собствени приходи на общината. Кредитът от  605 000 лв. е за покриване собствения принос по проекта, а срокът за погасяване на заема е до 36 месеца от подписване на договора.

Кредитът ще се обезпечава чрез залог върху собствените приходи на общината. Общата стойност на проекта е 5 259 556 лв., като окончателното му приключване трябва да стане до края на септември, а оформлението на цялостната документация – до 20 декември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама