МВнР осъди атаката в Суруч, а Плевнелиев изпрати писмо на Ердоган

21:41, 20 юли 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България остро осъжда кървавата атака в турския град Суруч, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи. Изявлението на МВнР е вследствие на терористичния акт в турския град, който отне живота на най-малко 28 души днес. Около 100 други пък бяха ранени при бомбено нападение в град Суруч, окръг Шанлъурфа (Югоизточна Турция).

Външното ни министерство обяви, че посегателството върху невинни човешки животи не може да бъде средство за реализирането на която и да е кауза или идеал. Това е един варварски акт, единствено доказващ безсмислеността на неоправданото насилие в служба на постигането на определи радикални цели.

Страната ни категорично се обявява против всякакви опити за дестабилизиране на региона, чрез насаждането на страх и разпространяване на каузата на тероризма.

В този изключително труден за приятелския турски народ момент, поднасяме своите най-искрени съболезнования и дълбока съпричастност към семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените по време на атаката граждани.

Държавният глава Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод терористичната атака в град Суруч, която отне живота на десетки невинни хора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„За съжаление, това беше пореден тежък удар срещу свободата и неприкосновеността на човешкия живот. Въпреки ужаса, който подобни трагедии посяват в сърцата ни, те притежават силата да ни обединяват, вдъхвайки ни нови сили в борбата с този общ враг – тероризма“, се казва в писмото на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава уверява своя турски колега в съпричастността и искреното съчувствие на българския народ и подчертава, че Република България остро осъжда всяка форма на терор като средство за постигане на политически цели.

„От името на българския народ и от мое име, бих искал да поднеса най-дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите. На ранените пожелавам бързо възстановяване“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама