Махат незаконни тръби в село, жителите не плащали вода от 15 години

07:38, 22 юли 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на гърменското село Ореше не са плащали вода от 15 години. Вместо това са се свързали незаконно с водопровода, захранващ съседното село Крушево и довели до режим на водата в него. Но този проблем скоро ще бъде решен. Това стана ясно на среща между кмета на община Гърмен и управителя на ВиК - Благоевград Росица Димитрова.

Управникът на общината Минка Капитанова обясни, че водопроводът, който минава през двете села е собственост на ВиК от 2000 година, но досега те не могат да влязат във владение. Причината - жителите на Ореше твърдят, че те са изграждали съоражението и то е тяхна собственост. Именно затова не плащат и вода. Вместо това са сложили незаконни байпаси и поливат ниви и градини без да имат това право.

Кметският наместник на Крушево Явор Белов определи ситуацията като парадокс. Съселяните му си плащали редовно водата, но такава нямали. От друга страна жителите на съседното село не дали и една стотинка през последните 15 години и имат вода колкото си искат.

„Зависими сме от настроението на другоселците. Водопроводът първо минава през Ореше и там спират водата, когато си поискат. А при нас е кошмар с този режим. Не можем да се измием", обясни Белов.

 

Незаконните тръби ще бъдат премахнати, категорична е кметицата на Гърмен Минка Капитанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама