Талантливи ученици летуваха за сметка на Община Търговище

07:51, 22 юли 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година 90 ученици от V до ХІ клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище, с ръководител Пламен Иванов – помощник-директор, летуваха в базата на Община Търговище в Балчик, информираха от гимназията. От там уточниха, че на заслужена творческа почивка на красивия морски бряг са били ученици, спечелили награди в различни конкурси и състезания през учебната година – в областта на изобразителното изкуство, музиката, театъра, танцовото изкуство, литературното творчество, информационните технологии, природните науки.

"В продължение на пет дена те се радваха на слънцето и морето, създаваха нови приятелства, развиваха своите таланти. На плажа, в Ботаническата градина и Двореца, в град Балчик, в почивната станция – навсякъде младите хора на ІІ СОУ доказаха за пореден път, че може да им се гласува доверие, защото представят училището ни и града ни. Техните преподаватели пък се погрижиха дните и нощите в Балчик да бъдат едновременно спокойни и разнообразни, изпълнени с приятни емоции и приключения", сподели след завръщането от лагера главният учител Йорданка Филева.

Летният арт лагер се организира по инициатива на Кмета на Търговище д-р Красимир Мирев и се финансира от бюджета на Общината. Той е поредното доказателство за съвместните грижи за младите таланти на ІІ СОУ – между училището, родителите и местната власт, обявиха от гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама