Стилните нюйоркчанки се вихрят във "Филмови нощи във Филипополис"

13:55, 22 юли 15 / Култура 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реалната история на седем дами от Ню Йорк предлага програмата на "Филмови нощи във Филипополис" на пловдивчани днес. "Стилните нюйоркчанки или мода за напреднали" е с начален час 21,15 в лятно кино "Орфей".

"Лентата представя фешън линията през погледа на седем възрастни жени със силно изразена индивидуалност в стила и модата. Те са на възраст между 65 и 95 и всяка от тях има свой подход към естетиката и живота. Гледайте го, със сигурност ще научите някой и друг трик по отношение на модата, любовта и личното себеусещане", разказват организаторите на летния филмов фестивал в Града под тепетата.

От 23,20 часа пък започва прожекцията на "Съдилището" – емоционален разказ за отношенията между баща и син на фона на тежките икономически условия и безработицата у нас. Филмът разказва една от многото човешки истории, които режисьорът Стефан Командарев чува по време на своите пътувания в Родопите.

Митьо е работник в мандра, която фалира. Загубил е всичко, което някога е имало значение за него – съпругата си, работата си и дори доверието на сина си Васко, с когото живеят заедно. За да спаси поне връзката с детето си, Митьо трябва да намери опрощение и да плати за греха си, извършен преди 25 година.

Филмът е заснет на уникални места по върховете на планината. Голям екип от каскадьори са помагали на актьорите за спиращите дъха сцени. Пълнокръвните образи са пресъздадени от Асен Блатечки, звездата на сръбското кино Мики Манойлович, Ованес Торосян, Ина Николова, Васил Василев-Зуека, Параскева Джукелова и Христо Мутафчиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама