Русенският университет подготвя сътрудничество с Висшето техническо училище в Инголщат

15:55, 22 юли 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и зам.-ректорът проф. д-р Юлиана Попова бяха на двудневно посещение във Висшето техническо училище в град Инголщат, Германия, съобщават от учебното заведение. Основна цел на визитата бе да се проучи опитът на висшето училище в дуалното следване – област, в която то заема лидерски позиции не само в провинция Бавария, но и в цяла Германия.

Висшето техническо училище в Инголщат има 20-годишна история. То обучава около 5400 студенти в 3 факултета – по машинно инженерство, по електроинженерство и компютърни науки и бизнес факултет. Училището има изключително добра репутация сред кандидат-студентите, като за едно място в различните специалности се борят 10 души. Това се дължи на тесните връзки на висшето училище с неговите бизнес партньори, които са повече от 80 големи компании. Те осигуряват дуални студенти на Висшето техническото училище в Инголщат, като техният брой надхвърля 800. 

Двудневната визита на ректора на Русенския университет в Инголщат е преминала изключително ползотворно, коментират участниците. Проведени са били срещи с президента на висшето училище проф. Валтер Шобер, както и специализирани дискусии със сътрудници на училището по въпросите на дуалното следване и интернационализацията. 

Двамата ректори са се ангажирали с развитие на сътрудничество между висшите училища в образованието, науката и проектната дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама