Многофункционална зала искат от СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен

17:08, 22 юли 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строителство на многофункционална зала по изкуства иска от Община Шумен ръководството на СОУ “Сава Доброплодни” в града, като проектът бъде включен за финансиране по Оперативна програма “Региони в растеж”. Докладната с мотивите за искането са внесени за разглеждане от местния парламент от директорката на училището Албена Иванова. В документа тя посочва, че в школото учат 1400 деца, от 14 националности.

Училището е строено през 1960 г. преди няколко години е сменена дограмата, но нарастващите нужди и липсата на многофункционална зала за танци, музика, пеене затрудняват учебният и творчески процес в училището по изкуствата в Шумен.

По предварителен проект залата ще бъде с 864 квадратни метра площ.

Докладната бе обсъдена днес на заседание на Постоянната комисия по “Европейски проекти и международно сътрудничество” към Общински съвет-Шумен.

Според ресорния експерт в кметската администрация Данаил Данчев предложението трудно може да влезе в инвестиционната програма на “Региони в растеж”, защото изискванията са да има готов работен проект и разрешение за строеж, а осъществяването на проектите да завърши до 2018 г.

Данчев припомни, че Общината вече е похарчила около 800 хил. лв. за около 40 проекта на стойност над 100 млн. лв. по ОП “Региони в растеж”.

Председателят на комисията Валентина Тодорова постави въпроса с училищната регулация и дисбаланса между броя на децата в различните училища. Тя предложи идеята сградата на бившето Пето основно училище в Шумен да се превърне в ученически арт център за всички деца от града, като приоритетно базата се ползва от възпитаниците на СОУ “Сава Доброплодни”.

След дълги коментари докладната бе пренасочена към общинска администрация.

Искането на ръководството на СОУ “Сава Доброплодни” бе гледано и от Постоянната комисия по “Просвета и образование”, като членовете и единодушно подкрепиха изграждането на многофункционална сграда при наличието на средства.

С пълно съгласие комисията одобри Община Шумен да дари 300 квадратни метра терен на Мюсюлманското настоятелство за създаването на зелена площ. Мястото се намира срещу Томбул джамия.

Одобрено бе и Ученическия стадион в Шумен да носи името на спортния деятел и известен в миналото футболист Цоньо Василев, както и поставянето на паметна плоча там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама