Протестиращи искат „оставка на коалицията „Бостан““ (обновена)

19:12, 22 юли 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестиращи искат „оставка на коалицията „Бостан““. Те подкрепят реформите в съдебната система и промените в Конституцията, предложени от правосъдния министър Христо Иванов, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Няколко десетки граждани скандират „Мафията вън“ пред сградата на Министерския съвет в София и твърдят, че те искат промяна, а не подмяна. Протестиращите призовават премиера Бойко Борисов "реформирайте си мозъците до петък". 

"Никой няма нужда от реформа, която е проформа", казват още те.

Организаторите на протеста смятат, че съдебната реформа е провалена и подменена от премиера Бойко Борисов в интерес на лидера на ДПС Лютви Местан. „Необходим е протест вече направо за оставка на целия кабинет "Борисов ІІ". Министър-председателят очевидно не разчита никакви нормални сигнали - нито от Брюксел, нито от София“, посочват организаторите.

Хората, излезли тази вечер на протеста, казват, че съдебната реформа, която е подготвена от правосъдния министър, е включвала "смислените неща, включени в програмата на Реформаторския блок, а сега е подменена с една реформа, която абсолютно компрометира идеята за разделянето на Висшия съдебен съвет".

"Ако няма истинска съдебна реформа плюс лустрация, не виждам как България ще я има като държава", каза един от протестиращите.

Протестът бе организиран в ранния следобед в социалните мрежи. Той ще продължи и през следващите дни, като сутринта ще бъде пред Народното събрание, а вечерта - пред Министерски съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама