Пореден протест срещу споразуменията за свободна търговия със САЩ и Канада

20:56, 22 юли 15 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 40 души протестираха пред паметника на Патриарх Евтимий в столицата за пореден път срещу двете споразумения за свободна търговия със САЩ и Канада. Това са Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и Европейския съюз (ТТИП) и всеобхватното инвестиционно и търговско споразумение между Европейския съюз и Канада (СЕТА), предаде репортер на София Topnovini.bg.

Според недоволните приемането на споразумението ще доведе до редица вреди за Европа, сред които са навлизането на ГМО-храните и на монополите и корпорациите.

Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство със САЩ и Икономическото и търговско споразумение с Канада, което е подписано и чака одобрение, ще заробят България, смятат протестиращите.

Те бяха излезли с трансперанти, на които пише „Не на диктатурата на корпорациите” и „Не на заробващите споразумения със САЩ и Канада”.

„Не искаме да допускаме американските храни, които са генномодифицирани, съдържат хормони и антибиотици. Това ще навреди не само на здравето ни, но и на българските дребни производители”, споделят противниците на ТТИП и СЕТА.

„Имаме нужда не от зони за свободна търговия, а от преференциална подкрепа за българското производство”, заявиха протестиращите.

Протестното шествие продължи по бул. ‘Патриарх Евтимий”, ул. „Георги С.Раковски”, пред представителството на Европейската комисия, Министерството на икономиката, по бул. „Цар Освободител” и достигна до Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама