Знак на площад "Руски паметник" обърква шофьорите

23:39, 22 юли 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътят около Руски паметник създава затруднения на преминаващите оттам още от началото на ремонтните си дейности от 10 юни. Именно затова са поставени в участъка ориентировъчни знаци и табели, които да внесат яснота в предвижването.

Един знак обаче смущава шофьорите, които би трябвало да го разбират само с един поглед и да преминат бързо през участъка. Те обаче не разбират от изобразеното накъде биха могли да шофират нормално и къде се извършват ремонтни дейности.

От София Topnovini.bg попитахме преминаващи през площада граждани и шофьори дали лесно се ориентират по поставения знак за упътване на движението.

Един младеж сподели: „от тази стрелка тук се влиза в кръговото (посочвайки долната част на знака), като се влезе в него, може да се тръгне надясно, да се завърти и да се излезе отсам” (като не стана ясно къде е това „отсам”). Негов приятел се намеси в разговора и започнаха да спорят откъде може да се влиза и излиза в кръговото, като коментираха и къде пътят е запушен за навлизане в участъците.

„Много сложно е направен знакът, но се разбира – трябва само да се загледа човек”, каза накрая младежът.

Дали всъщност шофьорите имат времето да се заглеждат обстойно в знака и да го разучават, докато управляват автомобила си?

„Не е особено лесна ориентацията. Ако пишеше улиците, може би хората щяха бързо да знаят накъде да тръгнат”, даде предложение мъж на средна възраст.

Попитахме и няколко шофьори, които бяха спрели за малко, дали могат да се ориентират по многото стрелки и кръгчета на знака. Повечето от тях се зачудиха известно време, как е редно да преминат. Един от тях сподели, че „по никакъв начин” не може да разбере знака на пръв поглед.

Имаше и мнения, че прилича на лабиринт. Други пък споделиха, че за тях не е объркващ и ще се справят лесно, когато минават през кръговото.

В крайна сметка знакът показва къде е забранено за движение, без да са наименувани съответните улици, но стрелките са объркващи. В този случай е добре, че шофьорите не гледат знака, а навлизат в площад „Руски паметник” по интуиция, защото ако се спират да обмислят правилната посока, ще правят задръстване.

Ремонтът на площада ще продължи до края на месец август, като общината ще заплати за него 3,7 млн. лева.

В анкета Ви питаме и дали се ориентирате накъде да тръгнете за кв. "Княжево".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама