Фотоателие със Симеон Лютаков ще има на конкурса „Запази духа на Русе“

08:49, 25 юли 15 / Култура 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотоателие под ръководството на Симеон Лютаков е новото в тазгодишното издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. В него могат да вземат участие млади любители на фотографията между 14 и 18 години. Желаещите да научат някои от тайните на това изкуство от известния актьор и фотограф, трябва да изпратят кратко мотивационно писмо електронен адрес [email protected] до 31 юли. Първите десет участници ще бъдат включени във фотоателието. Кога ще се проведе фотоателието, организаторите ще обявят допълнително.

Както е известно, фотоконкурсът „Запази духа на Русе“ се провежда за втора поредна година. Организира се от Дружеството на журналистите-Русе към Съюза на българските журналисти, в партньорство с общинското предприятие (ОП) „Русе арт“ и по-точно Клуба на дейците на културата (КДК) и звено „Туризъм“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Право на участие във фотоконкурса, както и през 2014 година, имат професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Желаещите да премерят творческите си умения трябва да изпратят до 5 снимки (минимум 2000 пиксела по дългата страна) до 31 август 2015 г. на посочения по-горе електронен адрес.

Изискванията са снимките да са авторски, да предлагат оригинален творчески поглед към образа на Русе, да не са допълнително обработвани със специализиран софтуер. Допустимите корекции са: crop, levels, color balance, sharpen, unsharp maskc. Творбите трябва да имат заглавия и да са придружени от визитка на автора (не повече от 15 компютърни реда), в която задължително да е посочен телефон за връзка.

Амбицията е конкурсът да стимулира творческите изяви в областта на фотографското изкуство, както да популяризира и да рекламира Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама