Варненски художници рисуват в защита на рибата в морето

10:15, 25 юли 15 / Култура 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Художници от Варна, музиканти, приятели на изобразителното изкуство и джаз импровизациите се събират на творческа среща край брега на морето в поредната "Нощ на художниците". Петото издание на арт инициативата на сдружение "Дедал" ще се проведе днес, 25 юли, от 18 часа на плочата на Яхт клуб "Капитан Георги Георгиев" на Морска гара - Варна. Организаторите са подготвили интересна тема – "Буквалната риба". Ще се рисуват карикатури, шаржове, хуморески и портрети на реални хора, представени като морски обитатели. 

Целта на инициативата е да се насочи вниманието на широката общественост към една доста сериозна екологична тема – драстичното намаляване на рибните ресурси в Черно море и тоталното изчезване от нашето крайбрежие на някои видове риба с икономическо значение за страната. Готовите произведения ще бъдат изложени още същата вечер на специално приготвено пано - аквариум.

Събитието има и дрескод - небрежно-елегантен и участниците ще получат на входа шапка от вестник, на която ще бъде изрисувана емблемата на събитието – стилизирана риба с моряшка фланелка.  В нощта на художниците ще се включат и 50 деца и младежи от Беларус, които в момента са на пленер в Кранево. 

Вечерта ще завърши с джем сешън – джаз, блус и фънк, с участието на Георги Великов, Кристияна Георгиева, Добромир Костадинов, Християн Христов – всички от школата по перкусии в "Дедал", гост музикантите Пламен Пеев (барабани), Иво Вълчев (бас) и Георги Харизанов (китара), обединени в групата Funkallero, която ще предложи фънк и джаз-рок, формациите Funkaround и Таратор, а също и свободни музиканти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама