Корнелия Нинова: Струва ми се, че се връщаме в ерата "Дянков"

11:35, 25 юли 15 / Политика 25 933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силен национален образ, който се гради от парламентарната група и второ - силна местна кампания. Това е необходимо на БСП за победа на местните избори според Корнелия Нинова. Тя взе участие в градската конференция на партията, на която по-късно трябва да бъде избран кандидат за кмет на столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Нинова наблегна основно на националната кампания на БСП за изборите и не говори конкретно за София. Тя даде остра оценка за досегашното управление и реформите в България.

„Питахме министър Горанов колко пари дължи държавата на бизнеса - 420 млн. лева. Здравеопазване - уж реформа, но всъщност опит за грабеж с приватизация на болници. Пенсионна реформа - който успял, успял. Повече жив пенсионер няма да има, защото на 67 години няма да има кой да се пенсионира. Образователна реформа - за последните 15 години са закрити над 900 държавни училища, открити са няколко десетки частни училища, но там няма такса по-евтина от 3700 лева на година. Политическата среда - правителство от партньори, които се заплашват всеки ден с напускане и нестабилност“, заяви Нинова.

Тя призна факта, че правителството събира повече пари за държавния бюджет, защото е намалило контрабандата. Нинова заяви обаче, че икономика у нас няма.

„Струва ми се, че се връщаме в ерата "Дянков". Странни мнозинства в парламента - опозиция, която подкрепя мнозинството, точно като ДПС, управляващи, които все по-често подкрепят нас. Управленската програма е откровена лъжа“, каза Нинова. Тя заяви, че ДПС гарантира най-важните решения в страната – заемите и съдебната реформа.

„Кой е опозицията в България? Формално в Народното събрание опозиция сме БСП, ДПС и "Атака". Но ДПС гарантира най-важните управленски решения - заеми и съдебни реформи. "Атака" мина всякакви форми на популизъм, а в последните месеци се скатават. И кой остава опозиция? Само БСП е опозиция“, каза Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама