53-годишен загина при катастрофа край Пловдив

11:44, 25 юли 15 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
53-годишен мъж загина, а двама души са в тежко състояние след тежка катастрофа на магистрала "Тракия" тази нощ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Сигналът за жестокия сблъсък в района на 149-и км, посока София, е подаден в 2.30 часа.

Влекач "Мерцедес" с полуремарке, с пловдивска регистрация, блъснал спрял в аварийната лента лек автомобил "Хонда" със софийска регистрация. В резултат на удара колата се е преобърнала в канавка, а камионът преминал през оградна мрежа и се обърнал в крайпътна нива.

Шофьорът на влекача, който е от Пазарджишко, е издъхнал на място. В болница със сериозни наранявания са двама столичани, пътували в "Хонда"-та - 36-годишният шофьор и 17-годишно момиче.

Служители от сектор "Пътна полиция" продължават работатата по изясняване на причините и обстоятелствата за тежката катастрофа.

Междувременно към 9 часа вчера жена и младеж са били ранени при друг инцидент на АМ "Тракия". Той настъпил в района на 136-и км (на разклон за с. Трилистник), където лек автомобил "БМВ" със софийска регистрация се преобърнал няколко пъти и се врязал в ограда.

В болница за оказване на спешна медицинска помощ са транспортирани двама пътници - 49-годишна столичанка и 22-годишен младеж. Шофьорът И.Х, на 55 г., от София, е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. По първоначални данни причините са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама