Свирила на церемонията по встъпване в длъжност на Обама c концерт в Балчик

11:51, 25 юли 15 / Култура 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестната пианистка Габриела Монтеро ще открие тазгодишното издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик". Звездата на IMG Artists е за пръв път в България и ще изнесе клавирен рецитал тази вечер от 19,30 ч. на открита сцена край морето. В първата си част той ще включва произведения на Шуберт и Шуман, а във втората Монтеро ще импровизира по теми, подадени от публиката.

Последните няколко сезона Монтеро свири с филхармониите на Кьолн, Берлин, Люксембург, Токио и работи с диригенти като Клаудио Абадо, Лорин Маазел, Василий Петренко, сър Роджър Норингтън и много други. Номинирана за награда "Грами", Габриела Монтеро държи първо място в "Билборд" в продължение на няколко месеца за дебютния си албум "Бах и отвъд". През 2009 година Монтеро е една от четиримата музиканти, които свирят на церемонията по встъпване в длъжност на американския президент Барак Обама. През 2012 година получава награда Рокфелер за принос в изкуствата и два пъти участва в Световния икономически форум в Давос. През месец май тази година Габриела Монтеро стана почетен консул на Амнести Интернешънъл.

Шестото издание на фестивала ще се проведе от 25 юли до 1 август. То ще премине под патронажа на кмета на Община Балчик Николай Ангелов. В него концерти ще изнесат Марио Хосен - цигулка и Ансамбъл "Камерата Орфика", вокален ансамбъл "Юлангело", "Бразилакустик", оркестърът на Държавна опера в Бургас със солист Чавдар Вълков. На 30 юли ще се представи Духов квинтет Уинд Арт, а на 1 август - Софийска филхармония и вокална формация „Акварел“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама