В област Добрич представиха процедурите „Активни“ и „Ново работно място 2015“

14:45, 25 юли 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С информационна среща в Община Балчик, завърши цикълът от срещи, които Областният информационен център в Добрич проведе в пет общини от областта. По време на срещите екипът на центъра представи пред бенефициенти двете процедури по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 - „Активни“ и „Ново работно място 2015“.

Общо за всички информационни дни експертите отчетоха близо 100 присъствали, като най-голям интерес е отчетен в общините град Добрич и Добричка. По време на срещите са обсъдени възможностите за кандидатстване по двете процедури, допустими дейности за финансиране, допустими разходи, индикатори за изпълнение и резултат, идентифициране на целевата група, участие в проектното предложение индивидуално или в партньорство, необходими документи, които следва да се подадат на етап кандидатстване.

На срещите са присъствали представители на неправителствения сектор, местен бизнес, общинска администрация и други.

След края на информационната седмица от ОИЦ обобщават, че към настоящия момент допустимите по двете процедури кандидати все още нямат готовност за подаване на готови проектни предложения, но имат голямо желание това да се случи и да успеят да спазят крайния срок за кандидатстване, който за процедура „Активни“ е 31 август, а за процедура „Ново работно място 2015“ – 14 септември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама