БАБХ: Не сме засекли имитация на варено яйце в Бургас

15:09, 25 юли 15 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по безопасност на храните досега не е установила продажба на имитация на варено яйце на територията на Бургас. Това каза за Topnovini.bg д-р Георги Митев, директор на БАБХ в морския град.

„Запознати сме с въпросния продукт от медиите, но на територията на Бургас към този момент такъв не е намерен по търговските вериги. Жалбоподателите са винаги коректив за нас и ако досега някой беше закупил такова яйце със сигурност щяхме да разберем“, бе категоричен директорът на БАБХ-Бургас.

Припомняме че случай на потребител, закупил имитация на варено яйце, бе показан по БНТ 2 по-рано през седмицата. Жената си купила от топлата витрина на голям супермаркет салата. В нея било и изкуственото яйце. След консумацията му обаче получила силни болки в стомаха. Никъде по етиката на салата не било посочено, че това е „руло от яйца“, а не истински животински продукт.

От Агенцията по храните в София са установили, че по документи „рулата от яйца“ всъщност идват замразени от Германия и съдържат нишесте, сол и 96 процента яйца. Наподобява формата на салам с жълта сърцевина и бяла обвивка, която се реже на шайби. Технологията на производство до този момент не е известна.

При открито нарушение за подвеждащо или липсващо етикетиране на стока глобата по закон за търговец е от 500 до 1000 лева, допълват от Агенцията по безопасност на храните в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама