Обвинените за убийството в Брестовене остават в ареста

19:37, 25 юли 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Разградският окръжен съд наложи днес постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 27-годишния Али Али и 37-годишния Абедин Зекерие, и двамата от село Брестовене, община Завет. Те са привлечени като обвиняеми за убийството на 26-годишния Али Хакъ от същото село.

Престъплението е извършено на 22 юли след масов бой между два рода, които враждуват помежду си от години. В трагичното меле са участвали около 50 мъже от двата рода в Брестовене.

По-рано същия ден семейството на извършителите, които са племенник и чичо, е празнувало обрязването на сина на Али Али.

Двамата обвиняеми отрекоха да са извършители на престъплението. Али Али заяви, че избощо не е бил на мястото на престъплението, а се е прибрал в къщи. Това обаче се опровергава от свидетелски показания, според които той е нанасял удари с бухалка. Абедин Зекерие също заяви, че е невинен и обясни, че Али Хакъ стрелял, малката му дъщеря припаднала и той помислил, че е застреляна. Последвал втори изстрел, при който той решил, че и жена му е простреляна. Самият той бил в кръв, но други хора са нанасяли ударите на Хакъ.

Съдът счита, че разследването е в начален етап и предстои да се събират доказателства относно защитната теза на обвиняемите. От досега проведените разпити на свидетели, няколкото огледа и експертизи обаче може да се направи извод, че двамата обвиняеми са съпричастни към извършеното престъпление. Освен това съдът намира, че има опасност те да се укрият или да извършат и друго престъпление, поради предходен конфликт.

Защитниците на обвиняемите настояваха за мярка „домашен арест“ или „парична гаранция“. Ако наложената мярка за неотклонение бъде обжалвана, делото ще се гледа на 4 август в Апелативния съд във Варна.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама