Надежда Нейнски: Липсата на дебат за референдума доведе до бламирането на президента

08:29, 29 юли 15 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Липсата на дебат за референдума доведе до вчерашната изненада. Това беше бламиране на президента“. Това каза в студиото на БНТ бившият външен министър и бъдещ посланик на България в Турция, Надежда Нейнски. Коментарът и е по повод вчерашното гласуване в парламента за предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборните правила.

Само един от трите въпроса на Росен Плевнелиев за националния референдум за изборни права мина в пленарна зала - „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите”.

„Това, което се случи вчера, не е от полза на демокрацията в България. Не мисля, че партиите ги е страх от референдума. Вчера видяхме една неумела и неловка политическа игра“, каза Нейнски.

Надежда Нейнски, която е бъдещ посланик на България в Анкара заяви, че приятелството между двете страни е важно, но сигурността е приоритет.

„Темата за бежанците е водеща за националната сигурност на България. Ние търсим средства, за да опазим нашите граница. Това е оградата по българо-турската граница. Не трябва да допускаме преминаването на нелегални емигранти. Като част от системата за сигурност на НАТО, България има много по-големи възможности да отстоява своята национална сигурност. Точно поради тази причина трябва да участваме в ученията на Алианса и да се престане със злостните кампании срещу НАТО“, каза Надежда Нейнски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама