Връчиха пагоните на младши сержанти в УАГ „Г.Бенковски“ – Долна Митрополия

08:40, 29 юли 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ритуал по произовдство в първо сержантско звание на специализантите от курс „Младши сержант – първи модул” се е провел в Учебна авиационна група /УАГ/ „Георги Бенковски” – гр. Долна Митрополия.

Мероприятието е било открито от началника на „Център за подготовка и обучение” подполковник Мануш Христов, информират от пресцентъра на Групата.

Удостоверенията и пагоните на новопроизведените сержанти са били връчени от заместник–командира по авиационна техника и въоръжение на УАГ „Георги Бенковски” подполковник Любомир Манов. Той ги е приветствал за постигнатите високи резултати по време на обучението си и им е пожелал да съхранят и вложат същият ентусиазъм и на новите длъжности.

За постигнати отлични резултати в обучението са били наградени младши сержант Илияна Дюлгерова от военно формирование 26450 - София и младши сержант Иванка Тиганчева от военно формирование 54720 - Пловдив.

Голям интерес е предизвикала оръжейната изложба „Оръжието на БА от Освобождението до 1945 година”. Тя е била осигурена с любезното съдействие на регионален клуб „Традиция – Васил Ганчев Плевналията” с цел да даде възможност на специализантите и гостите на тържеството да се докоснат до оръжията, с които са воювали нашите предшественици, деди и бащи и да придобият една по-богата култура по отношение на боравенето със стрелково оръжие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама