Цялостен ремонт започва в парк „Никола Габровски” във В. Търново

08:46, 29 юли 15 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на парк „Никола Габровски” в старата столица предвижда реконструкция на детската площадка, изграждане ограда и поливна система, ремонт на съществуваща тоалетна с външно ВиК, информират от общинската администрация.

Ще се извърши доизграждане на оградата на парка и монтирането на врата на южния вход. Ще се създадат нови алеи с каменни плочи, в съответствие със съществуващата каменна настилка.

Ще се изгради спортна площадка с покритие от изкуствена трева. Зоната на игрището ще се огради с метална ажурена ограда за спортни съоръжения.

Оградата ще е с обща височина до 280 см. Ще се поставят метални седалки на скамейките до игрището. Предвижда се да се монтира фитнес на открито и детски съоръжения за деца от 0-3 години и от 3-12 г.

Детските съоръжения са модулни и представляват комплекс от три пързалки и две или три люлки. Терените на детските площадки ще бъдат изпълнени с гумена, ударопоглъщаща настилка с дебелина 4 см, съгласно изискванията за безопасност.

Ще се изгради поливна система. Ще бъде извършен ремонт на съществуваща тоалетна. Очаквани резултати са да бъдат изградени спортни площадки около 800 кв. м,   рехабилитирана алейна мрежа - 458 кв. м, реконструирани детски площадки - 290 кв. м, изградена поливна система, ремонтирана тоалетна, 22 нови кошчета за отпадъци, 116  седалки с облегалка и 60-метрова ограда.

Срокът  за изпълнение е 2,5 месеца. Изпълнението на дейностите е във връзка с проекта „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица  на културния туризъм” от 20.05.2013 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама