Заместник на Джеймс Пардю временно ще ръководи мисията на САЩ у нас

10:07, 29 юли 15 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместникът на бившия американски посланик Джеймс Пардю в България Родерик Мур временно ще ръководи дипломатическата мисия на САЩ в България, съобщава Американското посолство в София на страницата си във фейсбук.

Мур ще ръководи посолството на Вашингтон в София до назначаването на титуляр след заминаването на сегашния посланик Марси Рийс.

Мур се счита за един от добрите познавачи на политическата сцена не само в България, но и в региона. Той бе дясната ръка на Джеймс Пардю, който бе дипломат №1 на Белия дом в България в периода 2002 - 2005 г.

Мур беше временно управляващ посолството на САЩ в България и преди пристигането на Пардю. Мур работи у нас от август 2000 г., а в посолството е работил и през 1990-1992 г. Веднага след това за една година ръководи дипломатическата мисия на САЩ в Скопие по времето, когато Вашингтон още не е признал официално Македония и мисията се състои от един човек.

От 1993 до 1995 г. е политико-военен служител в Държавния департамент за Централна и Източна Европа. В края на 90-те години работи в мисията на ОССЕ в Босна и в посолството на САЩ в Хърватия. Специализирал е руски и международни проучвания и говори осем езика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама