Ръководител на строежа на зоокъта в Пловдив нападна природозащитник

10:09, 29 юли 15 / Любопитно 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Техническият ръководител на строежа на новата зоологическа градина в Пловдив нападна природозащитник", разказа специално за Пловдив Topnovini.bg бившата кметица на пловдивския район "Западен" Десислава Желязкова.

Инцидентът станал рано тази сутрин, докато 12 природозащитници влезли в новостроящия се обект до Гребната база, за да снимат купищата отсечени дървета.

"Обръщам се и какво да видя. Техническият ръководител на строежа дърпа камерата на едно от момичетата и й посяга", обясни Желязкова. Тя веднага е подала сигнал до полицията.

"Какво се случва? Къде са законите?", пита бившата кметица на "Западен". Тя допълни, че на място все още няма поставени информационни табели за строежа на зоокъта.

"Пуснали сме сигнали до всички възможни институции и нищо", каза Десислава Желязкова.

Припомняме, че на 9 юли т.г. природозащитници и съпричастни към каузата им пловдивчани протестираха срещу строежа на новата зоологическа градина в Пловдив с аргумент, че той е незаконен.

Тогава те се заканиха, че ако не бъдат чути ще протестират пред Прокуратурата и пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама