Остра съпротива срещу подуправителите на БНБ

10:37, 29 юли 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Остра съпротива срещат предложените от новия гуверньор на БНБ подуправители в Народното събрание. Кандидатурите на Димитър Костов и Калин Христов биват тежко критикувани, тъй като са "проспали" фалита на КТБ.

Атаката започна депутата от БСП Румен Гечев, който припомни многобройни изказвания на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, на председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева против целия Управителен съвет на БНБ заради "кражбата на века" - КТБ.

В критиката се включи и Емил Димитров - Ревизоро от "Патриотичния фронт", който обобщи: "Виновни няма, парите ги няма, имаме наградени". И заяви какво ще е мотото на "новото" управление - "било каквото било, отсега нататък - пак същото".

Кандидатурите на Димитър Костов и Калин Христов са подкрепени официално от ГЕРБ и ДПС.

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров припомни, че Синята коалиция през 2009 г. е гласувала против Иван Искров и призова Костов и Христов да бъдат оттеглени. "Кандидатурата на Димитър Костов не носи стабилност, трябва нов човек, а не финансовият министър в кабинета "Виденов".

Избраникът от "Патриотичния фронт" Славчо Атанасов пък директно нарече новия гуверньор Димитър Радев "маша" на две политически партии".

Никой от ГЕРБ и ДПС не излезе досега да защити кандидатурите. Единствено Методи Андреев от партията Борисов, който е известен с опозиционното си говорене, също нападна Костов и Христов.

Насред напрегнатите дебати, продължаващи повече от час и половина, депутатът от БСП Таско Ерменков развесели депутатите: "Падането на кабинета "Виденов" и фалита на банките бе дело на соросоидни организации", убедено заяви той, предизвиквайки смях в цялата зала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама