Николай Ненчев: Нямаме сигнали за дейност на Ислямска държава у нас

12:30, 29 юли 15 / Политика 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„До момента нямаме сигнали за осъществяване на дейност на Ислямска държава в рамките на страната. Не допускам, но отчитам, че трябва да бъдем солидарни с нашите партньори от Алианса и използвам случая да изкажа съболезнования към Турция за този кървав атентат, който отне живота на повече от 30 души“. Това коментира военният министър Николай Ненчев на въпрос дали смята, че страната ни е в обсега на Ислямска държава.

Министър Ненчев е възложил проверка по случая с генерал Димитър Шивиков. Той напусна армията, след като бе обвинен, че е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си и по закон му бе отнет допускът до класифицирана информация.

„Възложил съм проверка на Инспектората и въз основа на нея ще преценя дали да има наказание. Наиситна съм много обезпокоен от случая с Шевиков. Надявам се поправката да бъде, както предлагаме ние и Комисията за защита на личните данни – ако има обвинение или съмнение, първо да има производство и през това време той да изпълнява длъжността си“, каза Ненчев.

Военният министър добави, че проектодоговорът за ремонтирането на двигателите на шест наши изстребители е почти финализиран и разговорите вървят в положителна посока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама