БСП обяви още три от номинациите си за общински кметове в област Разград

14:48, 29 юли 15 / Политика 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП утвърди още три от номинациите си за общински кметове в област Разград, съобщиха от партията.

В Община Цар Калоян социалистите издигат за кандидат-кмет настоящия зам.-кмет по социалните дейности на общината Найден Късов. Той ще бъде и водач на листата за общински съветници. Късов е завършил НСА "В. Левски", два пъти е бил в листата за кандидати за депутат през 2012 и 2014 г.

В Община Лозница е издигната кандидатурата за кмет и като водач на листата за общински съветници на Муса Велиев Дурльов. Той е общински съветник в Общинския съвет в Лозница, учител и председател на читалищното настоятелство на НЧ "Хр. Ботев 1922" с. Трапище. Два пъти е участвал като кандидат за депутат в парламентарните избори през 2012, 2014г.

В Община Завет кандидатът на БСП за кмет ще бъде Димитър Ковачев. Той работи към ВиК Исперих - клон Завет, заемал е административни и обществени постове в общинската администрация в Завет. Ковачев ще бъде водач и на листата за общински съветници.

За Исперих, Кубрат и Самуил няма все още номинации, тъй като в Кубрат предстои конференция, а в Исперих и Самуил е отложена за август месец.

В понеделник на свое заседание Общинската организация на БСП подкрепи кандидатурата на Денчо Бояджиев за кмет на Разград. От партията заявиха, че социалистите от община Разград считат, че Бояджиев е успешен кмет, който отново може да се пребори за доверието на гражданите.

По-рано през деня Бояджиев обяви официално пред медиите, че отново ще се кандидатира за кмет на общината. Той мотивира решението си да участва в предстоящите местни избори за спечелването на четвърти мандат с това, че преди 10 години, когато за първи път стана кмет е имал визия за развитие на града и общината и все още има какво да направи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама