Всеки четвърти българин иска ромите да бъдат изгонени от страната

16:51, 29 юли 15 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25% от бълагрите смятат, че е най-добре всички роми да бъдат изгонени от страната. Всеки трети пък е на мнение, че има сериозна заплаха за етническия мир.

39% от българите пък определят ромите като най-големия проблем на страната. Това показва националнопредставително проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено между 26 юни и 2 юли сред 1011 пълнолетни българи от цялата страна.

Въпреки това, половината от анкетираните са на обратното мнение. Над 50% от участниците в изследването пък са на мнение, че големите престъпления се извършват от българи, а не от роми, като едва всеки четвърти е на противоположното мнение.

60% не вярват, че ромите могат да бъдат интегрирани, докато 27% са на противоположното мнение. Високият процент на българите, според които ромите не могат да се интегрират, има връзка и с недоверието към потенциала на институциите, подчертават от „Галъп“.

Повече от половината анкетирани мислят, че парите по програмите за ромско интегриране се крадат, а едва 13% не са съгласни с това твърдение.

Около 70% от българите не биха приели и да имат ръководител, началник на полицейско управление, офицер от армията или вицепрезидент ром. Толкова е и процентът на хората, които не биха гласували за ром.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама