НСО-такси ще вози 4 години бивши премиери

17:44, 29 юли 15 / Политика 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Дадохте четири години безплатен транспорт на Орешарски и Близнашки”, каза след гласуването на спорен текст от новия закон за НСО ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Депутатите одобриха текст, според който бившите премиери и председатели на Народното събрание получават безплатен специализиран транспорт от НСО. Досега този срок бе една година.

Спорове предизвика и друг текст - за охрана в мирно време на “други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта на републиката”. Ген. Атанасов предложи да се допълни, че тази хипотеза влиза в сила, когато те нямат собствени средства да си осигурят охрана. Петър Славов от Блока пък предложи мотивите и основанията да се обявяват публично. “Текстът е възлов - решаваме дали да пратим някакви момчета от НСО да прислужват на главния хидролог на България. От гласуването зависи дали сме Сарайска държава или не”, каза Валентин Касабов от “Патриотичния фронт”.

И двете предложения, очаквано, бяха отхвърлени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама