50 нарушения на камиони и автобуси засякоха полицаите в Търговищко

10:31, 30 юли 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
161 товарни автомобили и 54 автобуса са проверени в област Търговище в рамките на  специализирана операция, която се проведе във всички държави-членки на европейската организация на службите на “Пътна полиция”. Контролните органи са констатирали общо 50 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането, от които 41 – при товарните автомобили и 9 – при автобусите, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Най-голям брой от установените нарушения при товарните автомобили са свързани с нарушения на скоростните режими – 9. Следват за неизползване на предпазни колани и за нередовни документи на водачите – по 7, свързани с технически неизправности на автомобилите – 3, с нередовни документи на превозното средство – 2, и други нарушения по Закона за движение по пътищата – 13. При извършените проверки на автобуси са установени два случая на нарушение на скоростните режими, един случай на управление от водач с нередовни документи, и 6 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Полицейските служители са съставили 12 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 29 глоби по фиш на водачи на товарни автомобили. На водачи на автобуси са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 7 глоби по фиш.

"Акцията бе насочена към превенция на основните причини за възникването на инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси -  неспазване от страна на водачите на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите. По време на операцията в цялата страна чрез извършване на проверки по метода «широкообхватен контрол» се осъществяваше засилен контрол за валидна задължителна застраховка «Гражданска отговорност» и за наличие на заплатена винетна такса за ползване на републиканската пътна мрежа." припомниха от ОД на МВР Търговище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама