Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив": Върхушката се уплаши да чуе гласа на хората

10:39, 30 юли 15 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За пореден път българските граждани станахме свидетели на недостойно и страхливо поведение от мнозинството народни представители. Тайни договорки и тънки сметки провалиха референдума за изборните правила, който бе предложен от президента на Републиката", коментира Дани Каназирева – кандидат за кмет на Пловдив от "Съюз за Пловдив".

"Парламентът се подигра с над половин милион българи, които поискаха с подписите си провеждането на такъв референдум.

Това е не само подигравка с гражданите. Това е нахално скъсване на обществения договор, който депутатите са подписали със своите избиратели.

Всеки може да има различна позиция по предложенията за въвеждане на задължително гласуване, за засилване на мажоритарния елемент и за възможността за електронно дистанционно гласуване. Но само българските избиратели са тези, които имат правото да преценят. Недопустимо е това право да им бъде откраднато по толкова безпардонен начин.

"Съюз за Пловдив" е верен на своите принципи да не прави компромиси и да не участва в тайни договорки. Затова ние не се страхуваме да кажем открито, че става дума за сделка с ДПС, в която влизат и промените в Конституцията, и преизбирането на подуправителите на БНБ от времето на фалита на КТБ, и осакатяването на референдума, и предстоящото елиминиране на преференцията при гласуването.

Същите тези представители на върхушката, които спазаряват всичко зад гърба на гражданите, сега се готвят да разпределят влиянието си и в местната власт. Гледайте внимателно какви кандидати ще бъдат издигнати, каква подкрепа ще получат и какви тайни договорки ще изскочат", призоваха още от "Съюз за Пловдив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама