В „Мини Марица-изток” копаят въглища и в горещините

11:22, 30 юли 15 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки горещото време, откритият въгледобив в „Мини Марица -изток” продължава по график, съобщиха от дружеството. Системата за наблюдение на технологичните процеси при минните диспечери е отчела вчера 37-38 градуса в следобедните часове от 14,00 до 18,30 часа. Дружеството обаче продължава да изпълнява по график заявките на източномаришките централи, които вчера са реализирали натоварване на мощностите от 2400 мегавата.

Още на 12 март т.г. на заседание на Комитета по условия на труд в дружеството са определени минимални условия за защита на работещите на открито от рискове за здравето и безопасността, породени от параметрите на микроклимата. Според тях при код оранжево и червено работа прекратяват работещите на открито при температури над +38 градуса, отчетени с измервателни средства при минния диспечер на рудника.

В случай, че не може да бъде прекратен работният процес, работещите на открито се редуват на ротационен принцип. Тези, които почиват, са  в „почивна кабина” на багера или във фургони, които са климатизирани.

Работи се предимно в сутрешните часове, осигурява се питейна вода, овлажняване на рудничните пътища и ротационен принцип на охлаждане на екипите при неотложни ремонтни работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама