Биячите на 3-годишното момче остават за постоянно в ареста

11:34, 30 юли 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата младежи, които тормозеха физически в продължение на няколко дни 3-годишно дете в столицата остават за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд, като се съобрази с решението на Софийски градски съд.

18-годишните Александър Донов и Патрик Първев, които трябваше да се грижат за момчето, са обвинени в опит за убийство. Детето прекара няколко дни в кома, след като беше прието в „Пирогов“. То излезе от това състояние в деня, в който СГС остави в ареста двамата биячи.

По време на заседанието една от свидетелките по делото заяви, че е чула разговор между младежите, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишното момче в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди детето да влезе в болница.

Патрик Първев поиска думата по време на заседанието и заяви, че иска да бъде оправдан. Той добави, че никога не е имал проблеми със закона и заради това трябва да получи втори шанс. Неговият адвокат добави, че разследващите са преувеличили вината му и поиска по-лека мярка за клиента си. За подобно нещо настоя и адвокатът на другия задържан Александър Донов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама