Вестник „Преса“ и списание "Тема" спират да излизат (обновена)

12:22, 30 юли 15 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежедневникът „Преса“ спира да излиза, потвърдиха за София Topnovini.bg журналисти от изданието.

"Закриват ни, вече е официално", каза източник, пожелал да остане анонимен. 

Слуховете, че ще остане само онлайн изданието, оглавено от Валерия Велева, бяха категорично отхвърлени. „Закриват и сайта, от днес всички сме освободени“, коментира източникът ни. По думите му на служителите ще бъдат изплатени обезщетения в размера на една месечна заплата.

Причината са финансови проблеми на изданието.

Спира да излиза и седмичното списание "Тема", което е собственост на същите издатели.

Дружеството "Обединени свободни медии" АД , което издаваше „Преса“ и седмичното списание „Тема“ бе придобито неотдавна от компанията "Интегрирани пътни системи" АД. Тя изкупи акциите на главния редактор на вестника Тошо Тошев и Валери Запрянов.

Слуховете за финансовите проблеми и спирането на вестник „Преса“ циркулират от известно време, но официална информация няма.

В сряда кореспонденти на изданието в страната потвърдиха за София Topnovini.bg, че са били привикани с трудовите си книжки в редакцията в София, за да предадат зачислената им техника.

В двете медии - "Преса" и "Тема" работят поне 120 души, показват данните за осигурените там лица. Затварянето на медиите е обяснено с това, че приходите им са три пъти по-малки от разходите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама