Започнаха ремонти в ПП „Персина“

13:47, 30 юли 15 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дирекция на ПП „Персина“ започна строително, ремонтни дейности на територията на целия Парк. В рамките на около 2 месеца обект на реконструкция ще бъдат, както Посетителския център, така и Кътовете за отдих на терен в ЗМ „Кайкуша“, о-в Персин, местността „Лимана“/ХТК/, о-в Магареца, информират от пресцентъра на парка.

Веломаршрутите ще се възстановят, ще се подмени маркировката информационните и указателните табели. От Дирекцията на парка молят посетителите да проявят разбиране и търпение за неудобствата, които им се създават в момента на ремонта.

Идеята на ремонтните дейности на туристическата инфраструктура и посетителския център е да се подобрят условията за посещение и да се създаде по-голям уют при разходка и почивка сред природата.

Поради ремонтните дейности Посетителския център ще е затворен за посещения до края на месец септември.

Строително ремонтните дейности са в резултат на изпълнението на проект „Устройство и управление на ПП „Персина“, финансиран от европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на РБ чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 -2013“. Изпълнител на дейностите по СМР е фирма „Алумина Елит- 2003“ ЕООД гр. Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама