Огнян Донев отива на съд за данъчни престъпления

14:27, 30 юли 15 25 718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Огнян Донев и Борис Борисов за данъчни престъпления. Двамата отиват на съд за финансови престъпления в особено големи размери.

Огнян Донев е обвинен, че на 2 април 2007 г., в качеството си на изпълнителен директор на „ЕЛФАРМА“АД е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на фирмата в особено големи размери - 62 779 725 лева. В годишната данъчна декларация той не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лева.

Той спечелил парите с продажби на акции на дружеството, в което е изпълнителен директор и един от собствениците - „Софарма“ АД. Борис Борисов пък е бизнес партньор на Донев и финансист на компанията.

Неговото обвинение е, че на 30 март 2009 г., в качеството си на изпълнителен директор на „ТЕЛСО“АД избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на фирмата в особено големи размери - 7 483 105, 19 лева. В годишната данъчна декларация той не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лева. И при него натрупаната сума е от продажба на акции в „Софарма“.

Освен фармацевтичната компания, която ръководи, Огнян Донев е издател и на списанието и сайта „Клуб Z“.  

Това не е първи сблъсък със закона за бизнесмена. През 2012 г. имаше същите обвинения срещу него - за данъчни престъпления в особено големи размери. Няколко месеца преди това срещу Донев и тогавашния му съдружник Любомир Павлов бяха повдигнати обвинения за пране на пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама