Над 4 млн. лв. дългове погаси Старозагорска болница

14:42, 30 юли 15 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Над 4 млн. лв. на Старозагорската  УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович” вече са погасени. За шест месеца задълженията от 24 млн. лв. са смъкнати до 20 млн. лв.”, съобщи изпълнителният директор доц. Йовчо Йовчев. Той допълни, че през последните четири месеца просрочените дългове са намалени с 1,5 млн. лв., без да се натрупват и нови борчове.

Изчистени са и по-голямата част от дължимите заплати на персонала, в 13 отделения и клиники дори са получили бонуси през последния месец за отлични резултати.

В други 8 звена имат да вземат още 40% от заплатите си, но от ръководството уверяват, че следващия месец възнагражденията ще бъдат изплатени на 100% на всички. Освободени са и 40 санитари, които са в пенсионна възраст.

Заработката от дейност на лечебното заведение през последния отчете месец е достигнала 1,5 млн. лв., с 20% се е увеличил броя на преминалите пациенти.

От болницата се похвалиха и с успешното усвояване на проект за техническо обновление за 5,2 млн. лв., отпуснати от Министерство на здравеопазването. С тези средства се изгражда Център за ранна диагностика на онкозаболявания, а вече завършена е напълно новата Централна болнична стерилизация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама