Започва поредната разяснителна кампания срещу трафика на хора във В. Търново

15:38, 30 юли 15 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с 30-ти юли – Международния ден за борба с трафика на хора, Местаната комисия за борба с трафика на хора във Велико Търново страртира поредица от мероприятия в общината, информираха от кметската администрация.

Целта е за пореден път да се заостри вниманието на децата върху това престъпление, да се повиши чувствителността им и да се формират умения за справяне в рискови ситуации. Първата среща е с деца от селата  Арбанаси, Малки чифлик и Шереметя, където освен дискусия по темата, те имаха възможността да гледат филма „Червено като червило и като кръв“, както и да оставят своите сини сърца с послания в подкрепа жертвите на трафик.

Идеята е подобни мероприятия да се проведат във всички Центрове за работа с деца и младежи до средата на месец август.

30-ти юли е обявен за Международен ден за борба с трафика на хора за пръв път през 2014 година, на 46-тата среща на Общото събрание на Комитета по социални, хуманитарни и културни въпроси към ООН.

Трафикът на хора, наричан още "съвременна форма на робството", е грубо нарушение на правата на човека.

Престъплението засяга жени, мъже, момичета и момчета от всички националности, като от понесените тежки вреди жертвите страдат през целия си живот.

За повишаване чувствителността и съпричастността към жертвите на трафика на хора, ООН провежда в световен мащаб инициативата Blue Heart Campaign (Кампания "Синьо сърце").

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама