НАП-Плевен регистрира ръст в подаването на декларации по интернет

06:53, 17 мар 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все повече плевенчани предпочитат да подадат своите годишни данъчни декларации по интернет, информираха от офиса на НАП в града.

До момента в тук са подадени 4 000 формуляра, като от тях 1 110 са подписани с електронен подпис или ПИК, а 96 декларации са с баркод.

„Все повече жители на област Плевен се възползват от възможността да подадат годишните си данъчни декларации за доходи по електронен път, да си спестят посещението до офиса и да имат право на 5 процентната отстъпка. Към момента процентът на подадените декларации по чл.50 от ДДФЛ за доходи от 2015 год. за офис Плевен е 27.7%. В сравнение с предходната година отбелязваме значителен ръст на използваемостта на електронните услуги предлагани от приходната агенция“, коментираха от плевенския офис на приходната агенция.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор, както и на място в офис Плевен в отдел „Услуги за клиенти“ и на телефон (064)898336.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама